Preguntes freqüents

Aquí podeu consultar les preguntes freqüents del canal de denúncies anònimes d'iPlan Gestión Integral S.L.

Com puc augmentar l'anonimat en denunciar?

Alguns consells per a aconseguir el màxim anonimat, a més d'informar que la denúncia és anònima, són:

  • Asseguri's que en la descripció de la comunicació no inclou informació amb la qual sigui fàcil identificar-li. El mateix aplica als documents que annexi com a possibles proves.
  • No denunciï des d'un ordinador connectat a la xarxa de l'empresa, inclòs un mòbil connectat a la wifi corporativa. Ithikios no registra informació, però abans d'arribar als nostres sistemes, ha de passar pels propis sistemes de control, com proxy’s o firewalls, i pot haver-hi configuracions que permetin saber al quins serveis es connecta.
  • Pot utilitzar el navegador de codi obert TOR, que anonimitza l'adreça IP.

Està garantit l'anonimat en la denúncia?

En el procés de denúncia vostè podrà decidir si informa de les seves dades personals o no. Si decideix no fer-ho, haurà d'establir el seu propi seguiment mitjançant el canal de denúncies per a veure els avanços i la resolució. El canal li oferirà un usuari i clau per a accedir a l'estat de la denúncia. El canal és independent de l'empresa i no registra informació de la IP des d'on es connecta.

Haig de fer ús d'aquest canal en cas d'urgència o emergència?

No, aquest canal no està pensat per a gestionar urgències o emergències. Contacti amb les autoritats o serveis d'emergència en aquest cas.

Hi ha algun codi ètic en el qual revisar les conductes que són denunciables?

Sí. Pot revisar el codi ètic des d'aquí.

Puc denunciar una situació laboral si no pertanyo a l'empresa?

Sí. El canal està obert perquè les diferents parts interessades de l'ecosistema empresarial puguin ajudar a detectar activitats no lícites. En qualsevol cas, si es tracten de reclamacions sobre el servei ofert, existeixen altres canals habilitats per a presentar aquestes queixes.

Qui gestiona les denúncies?

El Compliance Officer inicia les corresponents recerques. Si es considera necessari, es farà en conjunt amb el comitè Compliance i/o externs. Les persones que intervinguin en la recerca estan subjectes, també, al deure de confidencialitat i a la política de privacitat.

Què puc fer si he perdut la clau d'accés per a consultar l'estat de la denúncia?

Malauradament, i per motius de seguretat, només el denunciant coneix el seu codi d'accés i la seva clau. Si perd qualsevol d'ells, no podrà fer un seguiment de la comunicació, això no vol dir que la comunicació no segueixi el seu curs, simplement, que no podrà veure com avança, ni podrà aportar més informació si l'empresa ho requereix.

Què és el Canal de Denúncies d'Iplan?

És un mitjà de comunicació que Iplan posa a la disposició de tots aquells col·lectius definits amb accés a aquest Canal. A través d'aquest mitjà es poden enviar comunicacions referides als àmbits d'aplicació del Codi Ètic o de qualssevol altra política i norma interna d'aplicació d'Iplan. S'han definit una sèrie de categories que ajuden a tipificar les comunicacions per àmbit, facilitant, d'aquesta manera, la seva gestió i l'emplenament dels formularis d'obtenció de dades.